Републиканците са близо до получаването на мнозинство  в Камарата на

...
Републиканците са близо до получаването на мнозинство  в Камарата на
Коментари Харесай

Парламентарният вот в САЩ: Републиканците са близо до мнозинство в Камарата на представителите. Патова е ситуацията в Сената

" Републиканците са покрай приемането на мнозинство  в Камарата на представителите (долната камара на Народното събрание на САЩ) ", съобщи Би Би Си.

По данни на английската медийна корпорация към този миг съпартийците на някогашния президент Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския получават 210 места, а Демократическата партия, излъчила настоящия държавен глава Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в, има 192-ма представители. " За болшинство в 435-местния парламент са нужни минимум 218 депутати и Републиканската партия е покрай постигането на тази цел ", добави Би Би Си.

" В Сената (горната камара на органа на законодателната власт във Вашингтон) обстановката е патова. Двете партии имат по 48 представители в 100-местния Сенат ", уточни още медията от Обединеното кралство.

" Все още не са преброени гласовете в два щата - Аризона и Невада ", добави Би Би Си.

Да напомним, резултатите от щата Джорджия ще станат ясни при започване на декември. Тогава, както към този момент екипът на заяви, ще се организира балотаж за сенатор.

" Въпреки че републиканците се обрисуват като спечелили във вота за Камарата на представителите, най-големият губещ е Тръмп. Участието на някогашния собственик на Белия дом в предизборната акция активизира и демократите, и съперниците му в Републиканската партия. Повечето определени законодатели са от вътрешната съпротива на Тръмп ", разяснява АП.

" Типичен образец в това отношение е губернаторът на щата Флорида Рон Десантис, който бе определен за сенатор с голямо болшинство. Той е измежду спряганите кандидатури на републиканците за президент и евентуално ще се изправи против някогашния държавен глава на вътрешнопартийните избори ", добави АП.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР